גרילי פחמים לפי קטגוריה
גרילי פחמיםגרילים חשמליים לפי קטגוריה
גרילים חשמלייםגרילים ניידים לפי קטגוריה
גרילים ניידיםמעשנות פלט לפי קטגוריה
מעשנות פלט1 קישוא
1 חציל
שמן זית
250 גרם מוצרלה טרייה
1 ענף רוזמרין
מלח ופלפל
מגדל טעים של ירקות וגבינות בגריל. אידיאלי כתוספת טעימה או כמנה עיקרית מעוררת תיאבון.
במטבח:
שטפו את הקישואים והחציל וחתכו לפרוסות של חצי ס”מ. הברישו כל פרוסה בשמן. חתכו את המוצרלה לפרוסות של 1 ס”מ.
שטפו וקצצו את הרוזמרין קיצוץ דק.
על הגריל:
הכינו את הגריל לחום ישיר – כ- 180 מעלות צלזיוס. כשמשתמשים בגריל פחמים צריך למלא 1/3 ממדליק הפחמים (chimney starter) עם בריקטסים וובר דולקים כדי להגיע לטמפרטורה זו.
צולים את פרוסות הקישואים והחצילים במשך 3 דקות בכל צד כך שהם מקבלים סימני חריכה. מוציאים את הפרוסות מהגריל.
סדרו בשכבות את פרוסות הקישוא והחציל הצלויות עם המוצרלה: 1 פרוסת חציל, 1 פרוסת מוצרלה, 1 פרוסת קישואים, 1 פרוסת מוצרלה וסיימו עם פרוסת חציל 1.
הניחו את סלסלת הצלייה של Weber המכילה את ה”מגדלים” הקטנים על הרשת וצלו על הגריל כ- 3-4 דקות עד שהגבינה נמסה. פזרו רוזמרין טרי וטבלו במלח ופלפל לפני ההגשה.