גרילי פחמים לפי קטגוריה
גרילי פחמיםגרילים חשמליים לפי קטגוריה
גרילים חשמלייםגרילים ניידים לפי קטגוריה
גרילים ניידיםמעשנות פלט לפי קטגוריה
מעשנות פלטכנפיים על שיפוד בגריל Weber Genesis
כנפיים עם רוטב דביק בניחוח מתוק, כאלה שיגרמו לכם ללקק את האצבעות.
לפני המתכון – קבלו טיפים לכנפיים קריספיות בגריל:
1. מרינדה סודית נפלאה ומהירה בניחוח אסייתי וכזו שנשארת על הבשר גם בזמן הצלייה.
2. תפעול נכון על הגריל, בעזרת שיפודים
3. ריכוך בחום נמוך בקומה השנייה של הגריל.
למרינדה:
3 גבעולי בצל ירוק חתוך דק לקישוט
1. בקערה בינונית מערבבים את מרכיבי המרינדה. לוקחים קערה נוספת ומערבבים מחצית מהמרינדה עם הכנפיים. מעבירים למקרר מכוסה לפחות ל 10 דקות ועד 4 שעות.
2. את המחצית השנייה של המרינדה מבשלים בסיר קטן תוך כדי ערבוב כדקה, או עד שמסמיך מעט. משאירים בטמפרטורת החדר.
3. מחממים את הגריל לכ-210 מעלות.
4. משפדים 3-4 יחידות של כנפיים על שיפוד ארוך. נשפד בצד העבה יותר של הכנפיים.
5. מניחים על הגריל, מורחים במרינדה וצולים למשך 3-4 דקות, פעמיים מכל צד או עד שמשחים. מורחים שוב את המרינדה על הכנפיים.
6. מעבירים לרשת העליונה של הגריל, מורידים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-30 דקות עם מכסה סגור.
7. מורחים שוב את הכנפיים במרינדה שנותר ומגישים חם עם בצל ירוק מעל.
מתכון של מיכל לוי אלחלל, שפית ומתכונאית