המבורגרים משעועית שחורה עם קרם צ'יפוטלה ואבוקדו
המבורגרים משעועית שחורה עם קרם צ’יפוטלה ואבוקדו
רכיבים
המבורגרים
שמן זית כתית מעולה
1 בצל אדום גדול, קצוץ דק
2 פלפלים אדומים קטנים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות דק או כתושות
2 קופסאות שימורים (כל אחת 475 גרם) שעועית שחורה, שטופה, סחוטה ויבשה
75 גרם שבבי טורטייה מלוחים, מרוסקים
ביצה אחת גדולה
1 פלפל צ’יפוטלה משומר ברוטב אדובו, קצוץ דק עם 1 כפית מרוטב האדובו
3 כפות כוסברה טרייה קצוצה
1 כף רסק עגבניות
1 כפית כמון טחון
½ כפית מלח ים
קרם צ’יפוטלה
125 מ”ל שמנת חמוצה (לא חובה)
2 כפיות רוטב אדובו מהצ’ילי צ’יפוטלה המשומר
גרידה מגוררת דק של ½ ליים
1 כפית מיץ ליים טרי
4 לחמניות המבורגר, חתוכות לשניים 1 אבוקדו גדול, מעוך 4 עלי חסה
8 פרוסות עגבנייה
ציוד מיוחד
Burger Press Weber להכנת המבורגרים
הוראות
במטבח:
- מחממים 1 כף שמן במחבת טפלון על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הפלפלים והשום ומטגנים 3–5 דקות עד לריכוך, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את השעועית השחורה ומבשלים כ-2 דקות רק עד שכל הלחות העודפת מהשעועית מתאדה, תוך ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש ומצננים במשך 10 דקות. מעבירים את תערובת השעועית למעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים ומפעילים ל 10-12 פולסים, עד שהשעועית הופכת למחית גסה. מניחים למשך 5 דקות.
- לאחר מכן, יוצרים בעדינות ארבעה המבורגרים באמצעות הגדרת 110 גרם ב-Weber Burger Press. עצבו את ההמבורגרים שלכם. מניחים על תבנית צלייה מרופדת בנייר שומן ומכסים בניילון נצמד. מקררים לפחות שעתיים או עד 24 שעות (אחרת הם יהיו רכים מכדי שניתן יהיה להפוך אותם על הגריל).
- מערבבים את מרכיבי קרם הצ’יפוטלה. מכסים ומקררים.
על הגריל:
- הכינו את הגריל לצלייה ישירה על אש בינונית (180–230 מעלות צלזיוס).
- מברישים את ההמבורגרים משני הצדדים בשמן. צולים על חום בינוני ישיר למשך 8–10 דקות עם מכסה סגור עד לחימום יסודי, הופכים פעם אחת.
- במהלך הדקה האחרונה של הצלייה קולים את הלחמניות כשהצד החתוך כלפי מטה על חום ישיר. מורחים את חצאי הלחמניות העליונות באבוקדו.
עורמים על חצאי הלחמניות התחתונות חסה, עגבנייה, המבורגר וקרם צ’יפוטלה. הגישו חם.