רוסטביף עסיסי בגריל 

אין כמו רוסטביף עם ניחוח מעושן בגריל!!

ציפוי ארומטי של חרדל, דבש ורוזמרין נותן מעטפת חיצונית מושלמת.

המלצות חשובות לפני שמתחילים:
מומלץ להשתמש בבשר טרי. לנתח עסיסי צריך מינימום 1.5 קילו, מומלץ לשקול לפני ההתחלה כדי לחשב את זמני הצלייה במדויק – זה החלק הכי ״ מסובך״ בהכנת הרוסטביף. מלבד החישוב הזה המתכון סופר קל

מרכיבים:

לתיבול:

הכנה:

1. בקערה בינונית מערבבים יחד את מרכיבי משחת התיבול.

2. מחממים את הגריל לכ-220 מעלות.

3. ממליחים את הנתח בכף מלח גס ומורחים את משחת התיבול על הנתח מכל הצדדים.

4. מניחים את נתח הבשר על הגריל החם וצולים אותו כ 5-6 דקות מכל מד או עד שמזהיב.

5.  אפשרות ראשונה: מניחים על הרשת העליונה עלי רוזמרין ומעבירים את הנתח לרשת העליונה של הגריל וסוגרים את המכסה. מכאן מנמיכים מעט את הלהבות וממשיכים לצלות עם חום
של 170-180 מעלות.

6. אפשרות נוספת: מורידים מהאש ומניחים במקום קריר או במקרר וכשהאורחים מגיעים מעבירים לתנור בחום של 175 מעלות.

7. אורך הצלייה: לכל חצי קילוגרם בשר מחשבים כ 15 דקות לדרגת מדיום וכ 18-20 דקות לדרגת מדיום-וול. למי שיש מדחום (מומלץ) – יש להכניסו עד מרכז הנתח. למידת עשייה מדיום הטמפרטורה צריכה להגיע ל-60 מעלות ולמדיום-וול  לכ- 65 מעלות.

8. מוציאים מהגריל או התנור ונותנים לבשר לנוח 10 דקות לפני החיתוך.


מתכון של מיכל לוי אלחלל, שפית ומתכונאי