לברק בסגנון ים תיכוני

רכיבים

ממרח

3 כפות שמן זית כתית מעולה

1 כף עלי בזיליקום טריים קצוצים דק

1 כף עלי טימין טריים קצוצים דק

2 כפיות לבנדר מיובש 

1 כפית שום טחון

½ כפית מלח גס

¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי

4 פילה לברק ללא עור, כל אחד בערך 170 גרם ובעובי של 2.5 ס”מ 

פלחי לימון (לא חובה)

הוראות

  1. הכינו את הגריל לבישול ישיר על אש גבוהה (230° עד 260°C).
  2. בקערה קטנה טורפים את חומרי הממרח. מורחים את הממרח באופן שווה משני צידי הפילטים.
  3. הברישו את רשתות הבישול עד שיהיו נקיות. צולים את הפילטים של הלברק על חום גבוה ישיר עם מכסה סגור במשך 5 עד 7 דקות, עד שהבשר נאטם לכל אורכו ומתחיל להתקלף. הופכים פעם אחת. מוציאים מהגריל. מגישים חם. ניתן להגיש עם פלחי לימון.