גזר גמדי עם אניס ואפרסקים

רכיבים

400 גרם גזר גמדי עם הראש 

2 אפרסקים

צ’רוויל לפי הטעם 

100 גרם חמאה

1 כף זרעי אניס

הוראות

תוספת ירקות עם טוויסט טעים של אניס שמתאים גם לבשר וגם לדגים. במטבח:

שוטפים היטב את הגזרים ומקלפים אם רוצים.

פורסים כל גזר עבה מדי לשניים לאורך.

שוטפים ופורסים את האפרסקים לחצאים. מסירים את הגלעינים וחותכים את האפרסקים לפרוסות דקות. שוטפים וקוצצים את הצ’רוויל הטרי.

על הגריל:

הכינו את הגריל לחום ישיר  – בערך 200 מעלות צלזיוס. כאשר משתמשים בגריל פחמים צריך למלא את מדליק הפחמים של Weber  בבריקטסים דולקים במעל ל-1/3  מגובהו  כדי להגיע לטמפרטורה זו.

הניחו מחבת ברזל יצוק על משטח הבישול GBS, הניחו את המכסה על הגריל ואפשרו לרשת להתחמם למשך כ- 5 דקות.

ממיסים מעט חמאה במחבת, ומוסיפים את הגזר וזרעי האניס כשהחמאה מפסיקה לבעבע. מטגנים את הגזר עד להזהבה.

מערבבים את הגזר עם פרוסות האפרסק והצ’רוויל הקצוץ טרי ממש לפני ההגשה.