שיפודי עוף מגולגלים על הגריל שמשלבים עוף ובקר. ביחד נוצרים שיפודים בטעמים מופלאים ורכות מירבית. מילוי הבקר בתיבול חזק, משתלב נהדר עם חזה העוף ויוצר ספירלות מגולגלות מרהיבות.
כל הטוב הזה נצלה בחום גבוה על גריל Weber איכותי בכמה דקות בלבד.
מנת גריל קלה להכנה עם טעמים חזקים ומאוד ישראליים.
מתכון ל-8-10 שיפודים:
- 600-700 גרם חזה עוף חתוך לשניצל
- 400 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל סגול קלוף ומגורר
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית אריסה (אם רוצים)
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
- 1 חלמון
- מלח ופלפל
לשמן התיבול:
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף פפריקה
- 2 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל
הכנה:
- בקערה בגודל בינוני מערבבים את בשר הבקר, בצל, כמון, פפריקה, אריסה וחלמון. מערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
- מניחים 2 פיסות עוף צמודות לאורך על משטח ומכסים בניילון או נייר אפייה. משטחים את הנתחים בעזרת פטיש שניצלים. מורחים מעל שכבה של מילוי בקר ומגלגלים (אם יש קצת קרעים זה בסדר גמור).
- חותכים לפיסות ברוחב 2 ס״מ ומשפדים על כל שיפוד כ-4-5 פיסות מגולגלות. ממשיכים עד שהעוף והמילוי נגמרים.
- מחממים את הגריל כ-10 דקות – מדליקים את כל המבערים על חום גבוה .סוגרים את מכסה הגריל עד שמד הטמפרטורה יגיע ל- 250-280 מעלות. אז הגריל מוכן לצליית השיפודים!
- בקערה קטנה מערבבים שמן, פפריקה ושום.
- מתבלים את השיפודים במלח ופלפל ומברישים בשמן התיבול משני הצדדים. פותחים את מכסה הגריל וצולים על הגריל כ-4 דקות מכל צד או עד שמזהיב. מגישים חם עם פיתות וטחינה. מעדן.
מתכון של מיכל לוי אלחלל, שפית ומתכונאית