שיפודי עוף טנדורי עם לחם נאן

רכיבים:

משרה (מרינדה):

1 כוס יוגורט חלב מלא

3 שיני שום, טחונות או מעוכות

1 כף שמן זית כתית מעולה

1 כף מיץ ליים טרי

1 כף ג’ינג’ר טרי מקולף מגורר דק

1 כפית כמון טחון

1 כפית כוסברה טחונה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מלח גס

½ כפית כורכום טחון

½ כפית הל טחון

¼ כפית פלפל קאיין

2 קילו ירכי עוף ללא עצמות, חתוכות לחתיכות של 2.5 ס”מ

מלח גס

פלפל שחור טחון טרי

רוטב

1 כוס יוגורט חלב מלא

½ כוס מלפפון קצוץ דק, ללא זרעים אם ישנם

שן שום אחת, טחונה או מעוכה

1 כף עלי נענע טריים קצוצים דק

1 כף מיץ ליים טרי

¼ כפית כמון טחון

¼ כפית מלח גס

⅛ כפית פלפל שחור גרוס טרי

ציוד מיוחד

GBS)) Grill & Griddle Station – מערכת גריל גורמה רשת בישול ופלאנצ’ה

שיפודי במבוק

הוראות

עוף טנדורי הוא תבשיל הודי מסורתי, כאשר העוף מושרה ביוגורט ותבלינים וצלוי בטנדור, תנור חימר גלילי.

  1. בקערה גדולה טורפים את חומרי המרינדה. מוסיפים את העוף ומערבבים לציפוי. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות או עד 24 שעות.
  2. בקערה מערבבים את מרכיבי הרוטב. מקררים עד השימוש.
  3. הכינו את הגריל לבישול עקיף על חום בינוני (175° עד 230°C). מחממים מראש את עמדת ה-GBS ( (Weber Grill and Griddle במשך 10 דקות.
  4. מוציאים את העוף מהמרינדה, נותנים לעודפים לטפטף חזרה לקערה. משליכים את המשרה. משחילים את העוף על השיפודים.
  5. משמנים קלות את רשת הצלייה. צולים את השיפודים בגריל על אש בינונית ישירה עד שהם מסומנים היטב מכל הצדדים ושמדחום המוכנס למרכז נתחי העוף מראה 75 מעלות צלזיוס למשך 8 עד 10 דקות. הופכים 3 עד 4 פעמים.
  6. בזמן שהעוף מתבשל, קולים את הנאן על המחבת למשך כ-3 דקות, עד שהוא חםוצרוב קלות. הופכים פעם אחת. מוציאים ומיד מברישים בשמן.
  7. מגישים את השיפודים עם רוטב נאן ויוגורט.