רצועות סטייק ניו-יורק (סינטה על העצם) בצלייה הפוכה (Reverse Sear ) על גריל פלט

רכיבים

2 סטייקים ניו יורק, בעובי 2.5 ס"מ או יותר 

תערובת שמן זית לפי הצורך

מלח גס

פלפל שחור, טחון דק

טעמי טבליות פלט מומלצים: 

תערובת GrillMaster  

אגוז אמריקאי(Hickory) 

 מסקיט (Mesquite)

הוראות

הכנה

  1. מלאו את ההופר בתערובת טבליות הפלט הרצויה. עבור מתכון זה, מומלץ להשתמש בתערובת Grillmaster, מסקיט או אגוז אמריקאי.
  2. הכינו את גריל ה-SmokeFire לבישול על אש נמוכה (150˚C).
  3. הניחו לגריל להתחמם מראש במשך 10-15 דקות עם מכסה סגור.
  4. הפעילו את אפליקציית Weber Connect לקבלת הודעה כאשר SmokeFire הגיע לטמפרטורה הרצויה.
  5. נקו בהברשה את רשתות הגריל.
  6. צפו את שני צידי הסטייק בתערובת שמן זית ותבלו במלח גס ופלפל.
  7. בודקים את הסטייק באמצעות מד חום Weber Meat Probe. הקפידו להכניס את החיישן למרכז הסטייק לאורך.
  8. מניחים את הסטייק על הרשת העליונה ומבשלים לטמפרטורה פנימית של בערך 35 מעלות צלזיוס, במשך 20  – 25 דקות בערך.
  9. מורידים את הסטייק מה-SmokeFire.
  1. כוונו את הטמפרטורה לבישול על אש גבוהה (290˚C) באמצעות לוח הבקרה שבתצוגה או באמצעות אפליקציית Weber Connect.
  2. מחזירים את הסטייק אל ה-SmokeFire וצורבים במשך 3 דקות מכל צד או עד שהסטייק מגיע לטמפרטורה פנימית של 40˚C עבור מידת עשייה מדיום רייר.
  3. מוציאים את הסטייקים מהגריל ומאפשרים להם לנוח במשך 5 דקות.
  4. הגישו חם.

טיפ של מקצוענים

  1. הקפידו לחתוך כנגד הסיבים בעת חיתוך הסטייק. הסיבים הם אותם קווים לאורך הסטייק. הפכו את הסטייק ב- 90 מעלות מהקווים.
  2. בזמן היפוך הסטייק, עברו לחלק חדש ופנוי של רשת הבישול כדי להשיג את הצריבה הטובה ביותר. האנרגיה כבר הוצאה מהחלק של הרשת שעליו בישלתם עד כה ועוצמת הקרמליזציה תפחת אם תמשיכו לבשל באותו מקום.
  3. הקפידו להבריש את הסטייקים בשמן לפני התיבול והנחתם על הגריל. השמן משמש כדבק המחזיק את התיבול וגם מונע מהסטייק מלהידבק לגריל.