פוגאס עם זיתים וטימין

רכיבים

150 גרם קמח 1/2 כפית מלח

10 גרם שמרים טריים

125 מ"ל מים פושרים

150 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית 

4 כפות זיתים שחורים מגולענים

4 ענפי טימין שמן זית

הוראות

מתכון מתוחכם זה יהווה ליווי יפה לארוחה או יתפקד היטב כמתאבן. במטבח:

ערבבו את הקמח והמלח. המיסו את השמרים במים הפושרים והוסיפו.

הוסיפו מעט שמן זית ולושו לקבלת בצק חלק. כסו והניחו למנוחה של שעה. סננו את העגבניות המיובשות וקצצו את הזיתים השחורים. שטפו את הטימין והורידו את העלים. לושו שוב את הבצק והכניסו לתוכו את עלי הטימין, הזיתים והעגבניות.

חלקו לשני כדורים וקמחו אותם קלות. 

שמנו את תבנית האפייה. הניחו עליה את כדורי הבצק, ושטחו אותם לצורה אליפסה. דקרו במזלג ואפשרו לתפוח במשך 15 דקות.

הברישו במעט שמן זית.

על הגריל:

כוונו את הגריל לחום עקיף  – כ- 240 מעלות צלזיוס. הניחו את אבן הפיצה על הרשת ואפשרו לה להתחמם מראש.

לאחר מכן הניחו עליה את תבנית האפייה ואפו למשך 15-20 דקות במכסה סגור. בדקו שהלחם אפוי והורידו אותו מהאש.

המתינו עד שהפוגאס יתקרר, והגישו.

במטבח:

  1. ערבבו את הקמח והמלח. המיסו את השמרים במים הפושרים והוסיפו.
  2. הוסיפו מעט שמן זית ולושו לקבלת בצק חלק. כסו והניחו למנוחה של שעה. 
  3. סננו את העגבניות המיובשות וקצצו את הזיתים השחורים. שטפו את הטימין והורידו את העלים. 
  4. לושו שוב את הבצק והכניסו לתוכו את עלי הטימין, הזיתים והעגבניות.
  1. חלקו לשני כדורים וקמחו אותם קלות. 
  2. שמנו את תבנית האפייה. הניחו עליה את כדורי הבצק, ושטחו אותם לצורה אליפסה. דקרו במזלג ואפשרו לתפוח במשך 15 דקות.
  3. הברישו במעט שמן זית.

על הגריל:

  1. כוונו את הגריל לחום עקיף  – כ- 240 מעלות צלזיוס. הניחו את אבן הפיצה על הרשת ואפשרו לה להתחמם מראש.
  2. לאחר מכן הניחו עליה את תבנית האפייה ואפו למשך 15-20 דקות במכסה סגור.
  1. בדקו שהלחם אפוי והורידו אותו מהאש.
  2. המתינו עד שהפוגאס יתקרר, והגישו.