עראייס טורטיה

במשולש נוצרות שכבות מתובלות מופלאות שמשלבות לחות פנימית וצריבה מושלמת של הבצק בגריל.

מרכיבים: 

למלית


לשימון הגריל או המחבת: 1 כפית שמן

ההכנה

  1. שמים בקערה את כל מרכיבי המלית ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
  1. מניחים טורטיה על משטח ויוצרים חריץ אחד בעזרת סכין, מהשולים למרכז. מורחים בשר על רבע מהבצק בסמוך לחריץ ובחצי שממול. משאירים רבע ריק במרכז. מורחים את הבצק במשולש הריק בשמן זית ומפזרים עליו פיסטוקים קצוצים. מקפלים את הרבע פנימה, כך שנוצר משולש וממשיכים לקפל עוד פעמים למשולש מגולגל בשכבות. מורחים בשמן זית מבחוץ.
  2. על גריל חם ומשומן מניחים את המשולשים וצולים כ 4 דקות מכול צד או עד שמזהיב מעט. מעבירים לקומה השניה של הגריל או מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עם מכסה סגור כ 4 -5 דקות. מגישים חם עם טחינה או רטבים שאוהבים

מתכון של מיכל לוי אלחלל, שפית ומתכונאית