עוף על רוטיסרי במלח רוזמרין

רכיבים

משרה מי מלח

4 ליטרים מים

¾ כוס מלח גס

½ כוס סוכר 

2 כפות רוזמרין מיובש 

1 כף זרעי קימל

1 כף שום טחון

2 כפיות פלפל שחור גרוס 

1 עוף שלם, בערך 2 קילוגרם, ללא קרביים, קצות כנפיים ועודפי שומן

ציוד מיוחד

חוט קצבים (לקשירה)

כלי חד פעמי גדול מנייר כסף    

רוטיסרי

מדחום לקריאת חום מהירה

הוראות

  1. בסיר גדול מערבבים היטב את מרכיבי המשרה עד להמסת הסוכר והמלח.
  2. טובלים את העוף במשרה, כשהצד של החזה כלפי מטה, ומכניסים למקרר למשך 6 עד 12 שעות.
  3. הכינו את הגריל לבישול עקיף על חום בינוני (175° עד 230°C).
  4. מוציאים את העוף מהסיר ושופכים את המשרה. מייבשים את העוף עם נייר סופג. קושרים את העוף עם חוט קצבים.
  5. בהתאם להוראות הגריל, מחברים את העוף למרכז שיפוד הרוטיסרי, ממקימים את השיפוד במקומו ומפעילים את

המנוע. מניחים תבנית חד פעמית גדולה מתחת לעוף כדי ללכוד נוזלים מטפטפים. מבשלים את העוף בחום בינוני עקיף עם מכסה סגור למשך שעה.

  1. אם לגריל יש מבער אינפרא אדום בחלק האחורי, לאחר שעה של בישול הדליקו את המבער וכוונו אותו לחום בינוני (השאירו את המבערים החיצוניים הרגילים על חום בינוני וכבו את המבערים האמצעיים). אם לגריל אין מבער אינפרא אדום, המשיכו לבשל את העוף כמקודם. כך או כך, מבשלים את העוף עד שהוא מקבל גוון חום זהוב עמוק והטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-75 מעלות צלזיוס בחלק העבה ביותר של הירך (מבלי שהמדחום נוגע בעצם). הבישול אמור להימשך 10 עד 20 דקות עם מבער האינפרא אדום ו-20 עד 30 דקות בלי מבער האינפרא אדום. הזהרו שעור העוף לא יישרף.
  2. כשהעוף מבושל לגמרי, כבו את מנוע הרוטיסרי והסירו את השיפוד מהגריל. העבירו את העוף למצב אנכי מעל תבנית נייר הכסף כך שהנוזלים שהצטברו בחלל העוף יישפכו לתבנית. אפשרו לעוף לנוח 10 עד 15 דקות (הטמפרטורה הפנימית תעלה בכמה מעלות בזמן זה). מעבירים את העוף מהשיפוד לקרש חיתוך. חותכים למנות. הגישו חם.