סמאשבורגר ביתי

מתכון ל-4 יחידות

תכירו את ההמבורגר הכי ממכר שיש – הסמאשבורגר. 

לפני שמתחילים – שלושה טיפים לסמאשבורגר מושלם: 

1. לקנות בשר בטחינה גסה – טחון פעם אחת בלבד

2. ללוש את הבשר כמה שפחות, כדי לא לפתוח את החלבוןוכך להשאיר את הבשר במרקם גס יותר ובטעמו המקורי. 

3. לקנות בשר איכותי – אין כאן כמעט תיבול ולכן איכות הבשר חשובה.

הסמאשבורגר – המבורגר מדהים שמניחים על פלנצ'ה לוהטת בגריל Weber ובעזרת מרית רחבה או כלי יעודי מועכים היטב.

הוא עם טעם צלוי ונפלא שמחזיק את העסיסיות גם אחרי המעיכה.

אני אוהבת אותו בשכבה כפולה בתוך הלחמנייה, הכי מושחת שיש. תתכוננו להתמכר. 

מרכיבים:

500 גרם בשר טחון, פעם אחת בלבד

1 בצל סגול חתוך לפרוסות דקות

לחמניות המבורגר

4-6 עלי חסה

1 עגבנייה חתוכה לפרוסות

רטבים שאוהבים: אני השתמשתי בקטשופ שערבבתי עם מיונז, רוטב ברבקיו וגרמולטה (פטרוזיליה, שום ולימון)

מלח ופלפל

הכנה:

  1. מערבבים את הבשר עם מלח ופלפל. יוצרים כדורים בגודל של כ-120 גרם (קצת יותר גדול מכדור פינג פונג) . מחממים את הגריל עם הפלנצ'ה לחום הגבוה ביותר.
  2. חותכים נייר אפייה לריבוע בגודל 15*15. משמנים מעט את הפלנצ'ה.
  3. כאשר הגריל חם מניחים את הכדורים על הפלנצ'ה. אחרי כחצי דקה מניחים את נייר האפייה ובעזרת מרית רחבה ויחסית כבדה לוחצים את הכדורים עד שנוצר המבורגר בעובי כ-0.6 ס"מ. מסירים את הנייר. 
  4. צולים כ-3 דקות מצד אחד, או עד שמזהיב. הופכים, מתבלים במלח ופלפל וצולים עוד 3 דקות מהצד השני.
  5. ליד ההמבורגר מטגנים את הבצל עד להזהבה ומתבלים במלח. על רשת הגריל צורבים מעט את פנים הלחמניות.
  6. הרכבה: מניחים לחמנייה ומורחים עליה מיונז וקטשופ, מעל מניחים 2 עלי חסה ו2-3 פרוסות עגבניה. מניחים סמאשבורגר ראשון, מעט גרמולטה, בצל מטוגן וסמאשבורגר נוסף. מסיימים ברטבים נוספים וסוגרים עם החצי השני של הלחמנייה. אפשר לחצות או לאכול שלם.
    הזהרו – ממכר.


מתכון של מיכל לוי אלחלל, שפית ומתכונאית