סטייק פורטרהאוס ב"צלייה הפוכה" (Reverse Sear עם רוטב זינפנדל)
סטייק פורטרהאוס ב"צלייה הפוכה" (Reverse Sear עם רוטב זינפנדל)
רכיבים
רוטב
1 כפית שמן זית כתית מעולה
1 בצל שאלוט קטן, קצוץ דק, בערך 1/4 כוס
1½ כוסות זינפנדל או יין אדום
½ כוס ציר בקר
1 (5 ס"מ) ענף רוזמרין טרי
1 כף חומץ בלסמי
½ כפית סוכר
?
¼ כפית מלח גס
¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 סטייקים משוישים של פורטרהאוס באיכות מעולה, כל אחד 450 עד 600 גרם ובעובי 3 – 3.5 ס"מ
1 כף שמן זית כתית מעולה
1½ כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
ציוד מיוחד
רשת צריבה דו-צדדית Weber Crafted
- Weber Crafted Dual-Sided Sear Grate
הוראות
- אפשרו לסטייקים לנוח בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות לפני הצלייה ותוך כדי הכנת הרוטב.
- מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את בצל השאלוט ומאדים עד לשקיפות, במשך 2 עד 3 דקות. מוסיפים את היין, הציר וענף הרוזמרין. מביאים לרתיחה ומרתיחים את הנוזל, במשך כ-15 דקות, עד לצמצום של כמחצית.. טורפים פנימה את החומץ והסוכר ומסירים מהאש. מסננים את הרוטב דרך מסננת עדינה. לוחצים על המוצקים כדי לחלץ את המיצים; משליכים את המוצקים לאשפה.. מתבלים במלח ופלפל שחור וטועמים לתיבול.
- הכינו את הגריל לבישול עקיף על חום בינוני (120° עד 150°C).
- מברישים את השמן על שני הצדדים של הסטייקים ולאחר מכן מתבלים בצורה אחידה במלח ופלפל.
- צולים את הסטייקים בחום עקיף נמוך עם מכסה סגור במשך 15-18 דקות, עד שמדחום שהוכנס למרכז הסטייק, מבלי לגעת בעצם, מראה על כ-40 מעלות צלזיוס. מעבירים את הסטייקים לצלחת.
- מעבירים את הגריל לבישול ישיר על חום גבוה (250° עד 270°C). מחזירים את הסטייקים לרשת הצריבה ומבשלים בחום ישיר גבוה עם מכסה סגור, למשך 5 עד 7 דקות, עד שמדחום המוחדר למרכז הסטייק, מבלי לגעת בעצם, מראה 50 מעלות צלזיוס (למידת עשייה מדיום-ריר). הופכים פעם אחת.
- מוציאים את הסטייקים מהגריל ומאפשרים להם לנוח כ-5 דקות. מסירים את הבשר מהעצם. לאחר מכן חותכים את הבשר נגד כיוון הסיבים לפרוסות עבות. מגישים את הסטייקים חמים עם הרוטב.