סטייק פורטרהאוס ב"צלייה הפוכה" (Reverse Sear עם רוטב זינפנדל)

רכיבים

רוטב

1 כפית שמן זית כתית מעולה

1 בצל שאלוט קטן, קצוץ דק, בערך 1/4 כוס 

1½ כוסות זינפנדל או יין אדום 

½ כוס ציר בקר

1 (5 ס"מ) ענף רוזמרין טרי 

1 כף חומץ בלסמי

½ כפית סוכר

?  

¼ כפית מלח גס

¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 סטייקים משוישים של פורטרהאוס באיכות מעולה, כל אחד 450 עד 600 גרם ובעובי 3 – 3.5 ס"מ 

1 כף שמן זית כתית מעולה

1½ כפית מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

ציוד מיוחד

רשת צריבה דו-צדדית  Weber Crafted 

הוראות

  1. אפשרו לסטייקים לנוח בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות לפני הצלייה ותוך כדי הכנת הרוטב.
  2. מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את בצל השאלוט ומאדים עד לשקיפות, במשך 2 עד 3 דקות. מוסיפים את היין, הציר וענף הרוזמרין. מביאים לרתיחה ומרתיחים את הנוזל, במשך כ-15 דקות, עד לצמצום של כמחצית.. טורפים פנימה את החומץ והסוכר ומסירים מהאש. מסננים את הרוטב דרך מסננת עדינה. לוחצים על המוצקים כדי לחלץ את המיצים; משליכים את המוצקים לאשפה.. מתבלים במלח ופלפל שחור וטועמים לתיבול.
  1. הכינו את הגריל לבישול עקיף על חום בינוני (120° עד 150°C).
  2. מברישים את השמן על שני הצדדים של הסטייקים ולאחר מכן מתבלים בצורה אחידה במלח ופלפל.
  3. צולים את הסטייקים בחום עקיף נמוך עם מכסה סגור במשך 15-18 דקות, עד שמדחום שהוכנס למרכז הסטייק, מבלי לגעת בעצם, מראה על כ-40 מעלות צלזיוס. מעבירים את הסטייקים לצלחת.
  4. מעבירים את הגריל לבישול ישיר על חום גבוה (250° עד 270°C). מחזירים את הסטייקים לרשת הצריבה ומבשלים בחום ישיר גבוה עם מכסה סגור, למשך 5 עד 7 דקות, עד שמדחום המוחדר למרכז הסטייק, מבלי לגעת בעצם, מראה 50 מעלות צלזיוס (למידת עשייה מדיום-ריר). הופכים פעם אחת.
  5. מוציאים את הסטייקים מהגריל ומאפשרים להם לנוח כ-5 דקות. מסירים את הבשר מהעצם. לאחר מכן חותכים את הבשר נגד כיוון הסיבים לפרוסות עבות. מגישים את הסטייקים חמים עם הרוטב.