סטייק טי בון טוסקני עם ארוגולה ולימון

דרגת קושי: קל

רכיבים

2 סטייקים טי-בון משויישים היטב או סטייקים פורטרהאוס, כל אחד במשקל 700 גרם בערך, ובעובי של 3 – 4 ס"מ 

2 כפות שמן זית כתית מעולה

2 כפיות מלח גס

2 כפיות עלי רוזמרין טריים טחונים 

2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי

½ כפית אבקת שום

רוטב

3 כפות שמן זית כתית מעולה 

1 כף מיץ לימון טרי

1 שן שום קטנה, כתושה

¼ כפית מלח גס

⅛ פלפל שחור טחון טרי

120 גרם ארוגולה

30 גרם גבינת פרמזן, פרוסה עם קולפן ירקות (אופציונאלי)

פלחי לימון להגשה

ציוד מיוחד

מדחום לקריאת חום מהירה

הוראות

Bistecca alla Fiorentina (סטייק פלורנטינה) הוא מנה טוסקנית ייחודית המורכבת מרשימת מרכיבים פשוטה המעטרת צלחת עבה של סטייק על העצם, צלויה על אש חמה ומוגשת במצב נא.

  1. מניחים את הסטייקים בשכבה אחת על תבנית אפייה ומייבשים בעזרת נייר סופג. בקערה קטנה מערבבים את השמן, המלח, הרוזמרין, הפלפל השחור ואבקת השום. משפשפים את השמן על שני צידי הסטייקים. מניחים בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.
  2. בקערה קטנה טורפים את כל מרכיבי הרוטב.
  3. הכינו את הגריל לבישול ישיר על אש גבוהה (230° עד 260°C).
  4. צולים את הסטייקים על אש בינונית-גבוהה ישירה עם מכסה סגור, עד שמדחום שהוכנס למרכז הסטייק מראה 50 מעלות צלזיוס, 8 עד 12 דקות לדרגת עשייה מדיום-ריר (או דרגת העשייה המועדפת עליכם). הופכים פעם או פעמיים. מסירים את הסטייקים ומאפשרים להם לנוח בתוך הבית למשך 3 עד 5 דקות. מסירים את הבשר מהעצם ואז חותכים את הבשר לאורך הסיבים לפרוסות עבות.
  5. מערבבים קלות בקערה את הארוגולה, כשני שליש מהפרמזן, ואת הרוטב.
  6. פרשו את סלט הארוגולה על צלחת הגשה. סדרו את הבשר במרכז הסלט. קשטו בשאריות הפרמזן והגישו עם פלחי הלימון.