מגדל חצילים וקישואים

רכיבים

1 קישוא

1 חציל 

שמן זית

250 גרם מוצרלה טרייה 

1 ענף רוזמרין 

מלח ופלפל

הוראות

מגדל טעים של ירקות וגבינות בגריל. אידיאלי כתוספת טעימה או כמנה עיקרית מעוררת תיאבון. 

במטבח:

שטפו את הקישואים והחציל וחתכו לפרוסות של חצי ס"מ. הברישו כל פרוסה בשמן. חתכו את המוצרלה לפרוסות של 1 ס"מ.

שטפו וקצצו את הרוזמרין קיצוץ דק.

על הגריל:

הכינו את הגריל לחום ישיר  – כ- 180 מעלות צלזיוס. כשמשתמשים בגריל פחמים צריך למלא 1/3 ממדליק הפחמים (chimney starter) עם בריקטסים וובר דולקים כדי להגיע לטמפרטורה זו.

צולים את פרוסות הקישואים והחצילים במשך 3 דקות בכל צד כך שהם מקבלים סימני חריכה. מוציאים את הפרוסות מהגריל.

סדרו בשכבות את פרוסות הקישוא והחציל הצלויות עם המוצרלה: 1 פרוסת חציל, 1 פרוסת מוצרלה, 1 פרוסת קישואים, 1 פרוסת מוצרלה וסיימו עם פרוסת חציל 1.

הניחו את סלסלת הצלייה של Weber המכילה את ה"מגדלים" הקטנים על הרשת וצלו על הגריל כ- 3-4 דקות עד שהגבינה נמסה. פזרו רוזמרין טרי וטבלו במלח ופלפל לפני ההגשה.