לברק עם ויניגרט פלפל קלוי
לברק עם ויניגרט פלפל קלוי
רכיבים
רוטב ויניגרט
3 פלפלים, רצוי אחד אדום, אחד צהוב ואחד כתום
3 כפות שמן זית כתית מעולה
2 כפות מיץ תפוזים טרי
2 כפות עלי פטרוזיליה טריים קצוצים דק
1 כף מיץ לימון טרי
½ כפית שום כתוש
½ כפית כמון טחון
¼ כפית מלח גס
¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
¼ כפית רוטב פלפל חריף
4 פילה לברק ללא עור, כל אחד בערך 170 גרם ובעובי של 2.5 ס"מ
שמן זית כתית מעולה
מלח גס
פלפל שחור טחון טרי
הוראות
- הכינו את הגריל לבישול ישיר על אש גבוהה (230° עד 260°C).
- מברישים את רשתות הבישול עד שיהיו נקיות. צולים את הפלפלים על חום ישיר גבוה עם מכסה סגור, עד שהקליפות משחירות ומופיעות בועות על פני השטח שלהם, כעבור 10 עד 15 דקות. הופכים מדי פעם. מניחים את הפלפלים בקערה קטנה ומכסים בניילון נצמד כדי ללכוד את האדים. מניחים בצד ל-10 דקות לפחות, ואז מוציאים את הפלפלים מהקערה ומקלפים את הקליפות החרוכות. חותכים את החלק העליון ומסירים את הגרעינים. חותכים את הפלפלים לרצועות של חצי ס"מ ומניחים בצד. בקערה בינונית טורפים את שאר מרכיבי הוויניגרט. מוסיפים את הפלפלים ומערבבים היטב. מניחים בצד בטמפרטורת החדר עד להגשה. (ניתן להכין עד יום אחד מראש ולהוציא מהמקרר 30 דקות לפני ההגשה.)
- מברישים קלות את הפילטים בשמן ומתבלים בצורה אחידה במלח ופלפל. צולים על חום גבוה ישיר עם מכסה סגור עד שהבשר נאטם במרכזו, כעבור 5 עד 7 דקות, והופכים בזהירות פעם אחת. מגישים חם עם כף הוויניגרט מלמעלה.