כריכי הודו

מנות: 6

זמן צלייה: 10 עד 11 דקות

זמן הכנה מקדימה: 30 דקות

רכיבים

מיונז

1 כוס מיונז

½ כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים דק

¼ כוס עירית טרייה קצוצה דק

2 כפות חזרת מוכנה

½ כפית חומץ יין לבן

¼ כפית מלח גס

¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי

קציצות

1 בצל לבן בינוני

חצי קילו בשר הודו טחון 

2 כוסות פירורי חלה טריים (בערך 85 גרם)

½ כוס חצאי עגבניות מיובשות ארוזות בשמן, סחוטות, יבשות וקצוצות 

2 ביצים גדולות טרופות קלות

2 כפות עלי בזיליקום טריים קצוצים דק 

2 כפות עירית טרייה קצוצה דק

2 כפיות מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי 

1 כפית טימין מיובש

שמן זית כתית מעולה

3 כפות קטשופ

3 כפות רסק עגבניות

1 כפית רוטב ווסטרשייר

12 פרוסות חלה, כל אחת בעובי חצי סנטימטר

ציוד מיוחד

מגררת

הוראות

  1. בקערה בינונית מערבבים את חומרי המיונז עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. הכינו את הגריל לבישול עקיף על חום בינוני (175° עד 230°C).
  3. מגררים את הבצל על החורים הגדולים של המגררת. סוחטים את הלחות העודפת מהבצל המגורר בעזרת נייר סופג. שמים את הבצל בקערה גדולה עם שאר מרכיבי הקציצה ומערבבים בעדינות. מסדרים שישה ריבועי נייר כסף על משטח עבודה. מניחים כמויות שוות של התערובת על כל ריבוע. בידיים רטובות, לוחצים היטב על הקציצות עד שיגיעו בערך לגודל וצורה של פרוסות הלחם ובעובי של כ-20 מ"מ. מברישים קלות כל קציצה בשמן.
  4. בקערה קטנה מערבבים את הקטשופ, רסק העגבניות ורוטב הווסטרשייר. מניחים בצד.
  5. הברישו את רשתות הבישול עד שיהיו נקיות. מברישים קלות את פרוסות הלחם משני הצדדים בשמן וצולים אותן במשך כדקה על הגריל בחום בינוני ישיר עם מכסה סגור עד לקלייה קלה. הופכים פעם אחת.

מוציאים מהגריל. מניחים את הקציצות, עם הצד של נייר הכסף כלפי מעלה על רשתות הבישול ומקלפים בזהירות את נייר הכסף. צולים כ-5 דקות בחום בינוני ישיר עם מכסה סגור. הופכים את הקציצות ומורחים כל אחת בכף אחת בערך מתערובת הקטשופ. ממשיכים בצלייה 4 עד 5 דקות נוספות עם מכסה סגור עד לחום פנימי  של כ-74 מעלות. מוציאים מהגריל.

  1. מורחים מעט מהמיונז על שש פרוסות לחם. מעל כל פרוסה מניחים קציצת בשר ואת פרוסות הלחם הנותרות. מגישים עם המיונז שנותר.