דרגת קושי: בינוני
- זמן השרייה: 45 דקות עד שעה ורבע
רכיבים
מרינדה
⅓ כוס רוטב סויה
2 כפות גדושות של סוכר חום
2 כפיות שמן שומשום
1 שן שום קצוצה
1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר דק
4 פילה סלמון ללא עור, כל אחד בערך 170 גרם ובעובי של 2 ס”מ בערך, ללא עצמות
גזרים
2 כפות חומץ אורז לא מתובל
2 כפות מיץ ליים טרי
2 כפיות סוכר
½ כפית סריראצ’ה
½ כפית מלח גס
2 כוסות גזר מגורר גס, לא דחוסות
מיונז
1 כוס מיונז
2 כפיות סריראצ’ה
קורט מלח גס
1 כף שמן צמחי
4 באגטים
2 צ’ילי חלפיניו, פרוסים דק
1 כוס גבעולי כוסברה טריים
ציוד מיוחד
מחבת או מחבת מברזל יצוק
מדחום לקריאת חום מהירה
הוראות
- בקערה קטנה טורפים את חומרי המרינדה. מסדרים את הסלמון בשכבה אחת בתבנית אפייה. יוצקים את המרינדה מעל והופכים את הסלמון לציפוי מכל צד. משרים למשך 30 עד 60 דקות במקרר, הופכים פעם או פעמיים. מוציאים מהמקרר 15 דקות לפני הצלייה.
- בזמן שהסלמון במרינדה, מכינים את החמוצים המהירים. בקערה בינונית טורפים את החומץ, מיץ הליים, הסוכר, הסריראצ’ה והמלח כדי להמיס את הסוכר והמלח. מוסיפים את הגזר ומערבביםהיטב. מניחים לעמוד לפחות 15 דקות, תוך ערבוב פעם או פעמיים.
- בקערה קטנה טורפים את כל מרכיבי המיונז. מקררים עד השימוש.
- הכינו את הגריל לבישול עקיף על חום בינוני (175° עד 230°C).
- מברישים את רשתות הבישול עד שיהיו נקיות. מניחים מחבת על אש ישירה, סוגרים את המכסה ומחממים מראש במשך 10 דקות.
בינתיים מוציאים את הסלמון מתבנית האפייה, שמים בצד את המרינדה ומייבשים עם נייר סופג.
- מעבירים את המרינדה לסיר קטן. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה ולאחר מכן מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים עד שהכמות מצטמצמת בערך לחצי,לסמיכות של סירופ – כעבור 2 עד 3 דקות. מסירים מהאש.
- מוסיפים את השמן למחבת שחוממה מראש. מניחים את הסלמון על המחבת כשהעור כלפי מעלה. מבשלים על אש בינונית ישירה עם מכסה סגור עד שהסלמון משתחרר ללא התנגדות בעזרת מרית, כעבור כ-5 דקות. הופכים את הפילטים וממשיכים לבשל עם מכסה סגור עד שהסלמון מזהיב ומבושל במידת העשייה המועדפת עליכם, כ-3 דקות נוספות עבור מדיום-ריר. במהלך הדקה או שתיים האחרונות של הצלייה קולים את הלחם על הגריל עם הצדדים החתוכים כלפי מטה עד שהוא חם עם סימון צריבה קל. מעבירים את הסלמון לצלחת ומברישים כל פילה עם חלק מהמרינדה המצומצמת.
- מורחים קלות את החלק התחתון של הבאגט במיונז. מסדרים 2 עד 3 חלפיניו פרוסים על תחתית הבאגט. מסננים היטב את הגזר, מנערים עודפי נוזלים, ופורשים על החלפיניו. מסדרים את פילה הסלמון מעל הגזר ומוסיפים כוסברה מעל.
מורחים את המיונז על החצי העליון של הבאגט. סוגרים את הבאגט ומגישים מיד.