כנפי עוף חמות, מתוקות ודביקות

רכיבים

משרה (מרינדה)

½ כוס קטשופ

¼ כוס חומץ בלסמי

2 כפות גדושות של סוכר חום כהה 

4 כפיות שום כתוש

4 כפיות רוטב ווסטרשייר

1 כף רוטב פלפל חריף

2 כפיות חרדל דיז'ון 

2 כפיות פפריקה

2 כפיות אבקת צ'ילי 

20 כנפי עוף, בערך 1.5 ק"ג בסך הכל, כשקצות הכנפיים הוסרו

שמן זית כתית מעולה

הוראות

  1. בקערה בינונית מערבבים את חומרי המרינדה. מניחים את הכנפיים בשקית ניילון גדולה וניתנת לסגירה חוזרת ויוצקים פנימה את המרינדה.

הוציאו בלחיצה את האוויר מהשקית ואטמו היטב. הופכים את השקית לצורך פיזור המרינדה, מניחים בקערה ומקררים 4 עד 6 שעות, הופכים מדי פעם.

  1. הכינו את הגריל לבישול עקיף על חום בינוני (175° עד 230°C).
  2. מוציאים את הכנפיים מהשקית ומשליכים את המשרה. מברישים קלות את הכנפיים בשמן. הברישו את רשתות הבישול עד שיהיו נקיות. צורבים את הכנפיים במשך 4 עד 6 דקות על אש ישירה עם מכסה סגור עד להופעה ברורה של סימני הצריבה. הופכים פעם אחת. לאחר מכן מעבירים את הכנפיים לחום בינוני עקיף וממשיכים לבשל במשך 10 עד 20 דקות עד שהבשר כבר לא ורוד באזור העצמות. הופכים פעם או פעמיים. במהלך הדקות האחרונות ניתן להעביר את הכנפיים לחום ישיר כדי להפוך את העור למעט יותר פריך. יש להפוך פעם או פעמיים. מוציאים מהגריל ומגישים חם.