כנפי עוף בברביקיו עם צ'יפוטלה וזיגוג סויה

מנות: 6 עד 8

זמן הכנה מקדימה: 30 דקות

זמן השרייה: 2 עד 4 שעות

זמן צלייה: 20 עד 25 דקות

רכיבים

משרה (מרינדה)/זיגוג

¾ כוס רוטב סויה

¾ כוס ריבת תפוזים

¾ כוס מיץ תפוזים טרי

½ כוס עלי כוסברה טריים קצוצים

⅓ כוס בצל ירוק קצוץ (חלקים לבנים וירוקים בהירים בלבד)

¼ כוס שמן צמחי

4 כפיות צ'יפוטלה משומר טחון ברוטב אדובו 

4 כפיות כמון טחון

2 כפיות גרידת תפוז מגוררת דק 

4 שיני שום קצוצות

32 כנפי עוף,  3 עד 3.5 ק"ג בסך הכל, כשקצות הכנפיים הוסרו

¾ כפית פלפל שחור גרוס טרי

הוראות

  1. במעבד מזון או בלנדר מערבבים את מרכיבי המרינדה/זיגוג. 2 עד 3 דקות ,עד שהתערובת מתערבבת היטב..
  2. מניחים את הכנפיים בשקית ניילון גדולה וניתנת לסגירה חוזרת ויוצקים פנימה כוס מהמרינדה. הוציאו בלחיצה את האוויר מהשקית ואטמו היטב.

הופכים את השקית לפיזור המרינדה, מניחים בקערה גדולה ומכניסים למקרר לשעתיים עד 4 שעות, הופכים מדי פעם.

  1. יוצקים את יתרת המרינדה לסיר קטן. מביאים לרתיחה על אש גבוהה על כירת הצד. המשיכו להרתיח במשך 8 עד 10 דקות עד שהנוזל מתעבה מעט מאוד ומצטמצם לכמות קטנה של כוס אחת. , מערבבים מדי פעם ומנמיכים את האש במידת הצורך כך שהתערובת לא תישרף. מסירים מהאש. מעבירים כמחצית מהזיגוג לקערה קטנה להברשה על הכנפיים בתום הצלייה. את יתרת הזיגוג שומרים בקערה נפרדת להגשה לצד הכנפיים.
  2. הכינו את הגריל לבישול ישיר על אש בינונית-נמוכה (150° עד 175°C).
  3. מוציאים את הכנפיים מהשקית ומשליכים את המשרה. מתבלים את הכנפיים בפלפל.
  4. הברישו את רשתות הבישול עד שיהיו נקיות. צולים את הכנפיים מעל חום ישיר נמוך עם מכסה סגור, עד שמדחום המוחדר לחלק העבה ביותר של העוף (לא נוגע בעצם) מראה 74 מעלות צלזיוס, לאחר 20 עד 25 דקות. הופכים מדי פעם ומשגיחים היטב כדי למנוע השחמה יתר. מברישים את הכנפיים בזיגוג ששמרתם במהלך 5 הדקות האחרונות של זמן הצלייה.

מוציאים מהגריל ומגישים את הכנפיים חמות עם הזיגוג הנותר בצד לטבילה.