כנפיים בגריל

כנפיים על שיפוד בגריל Weber Genesis

כנפיים עם רוטב דביק בניחוח מתוק, כאלה שיגרמו לכם ללקק את האצבעות.

לפני המתכון – קבלו טיפים לכנפיים קריספיות בגריל: 

1. מרינדה סודית נפלאה ומהירה בניחוח אסייתי וכזו שנשארת על הבשר גם בזמן הצלייה.

2. תפעול נכון על הגריל, בעזרת שיפודים

3. ריכוך בחום נמוך בקומה השנייה של הגריל.

המרכיבים:

  1. ק״ג כנפיים

למרינדה:

3 גבעולי בצל ירוק חתוך דק לקישוט

הכנה:

1. בקערה בינונית מערבבים את מרכיבי המרינדה. לוקחים קערה נוספת ומערבבים מחצית מהמרינדה עם הכנפיים. מעבירים למקרר מכוסה לפחות ל 10 דקות ועד 4 שעות.

2. את המחצית השנייה של המרינדה מבשלים בסיר קטן תוך כדי ערבוב כדקה, או עד שמסמיך מעט. משאירים בטמפרטורת החדר.

3. מחממים את הגריל לכ-210 מעלות.

4. משפדים 3-4 יחידות של כנפיים על שיפוד ארוך. נשפד בצד העבה יותר של הכנפיים. 

5. מניחים על הגריל, מורחים במרינדה וצולים למשך 3-4 דקות, פעמיים מכל צד או עד שמשחים. מורחים שוב את המרינדה על הכנפיים.

6. מעבירים לרשת העליונה של הגריל, מורידים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-30 דקות עם מכסה סגור.

7. מורחים שוב את הכנפיים במרינדה שנותר ומגישים חם עם בצל ירוק מעל.


מתכון של מיכל לוי אלחלל, שפית ומתכונאית