טריאקי סלמון במעשנת פלט SmokeFire
טריאקי סלמון במעשנת פלט
רכיבים
4 חתיכות פילה סלמון במשקל 225 גרם, חתוכים במרכז, עם העור
2 כפיות מלח גס
2 כפיות פלפל שחור, טחון דק
שמן זית לפי הצורך
½ כוס רוטב טריאקי קנוי
טעמי טבליות פלט
אגוז אמריקאי (היקורי)
תפוח
תערובת GrillMaster
דובדבן
הוראות
- מלאו את המכל באחד מסוגי טבליות Weber SmokeFire. למתכון סלמון זה, מומלץ להשתמש בטבליות דובדבנים, תפוחים, היקורי או GrillMaster.
- הכינו את SmokeFire לבישול על אש בינונית-גבוהה.
- אפשרו ל-SmokeFire להתחמם במשך 10-15 דקות.
- הפעילו את אפליקציית Weber Connect לקבלת התראה כאשר SmokeFire הגיע לטמפרטורה הרצויה.
- מברישים את רשתות הבישול עד שיהיו נקיות.
- מברישים את הסלמון בשמן ומתבלים במלח ופלפל.
- מניחים את הסלמון ישירות על הרשת, העור כלפי מטה.
- צולים את הסלמון במשך 14-16 דקות עד שהוא מגיע לטמפרטורה פנימית של 55 מעלות צלזיוס בחלק העבה ביותר.
- מברישים את הסלמון בזיגוג טריאקי ומבשלים עוד דקה. הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות 60 מעלות צלזיוס.
- מוציאים את הסלמון מ-SmokeFire ומאפשרים לו לנוח 5 דקות.
- מעבירים את הפילטים לצלחת הגשה ומגישים חם.