המבורגר סלמון מעושן עם ביצים מטוגנות וגבינת שמנת עם בצל ירוק

רכיבים

קציצות:

חצי קילו פילה סלמון ללא עור, ללא עצמות, חתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ 

230 גרם סלמון מעושן בסגנון לוקס, קצוץ דק

½ כוס פירורי לחם פנקו

3 כפות בצל צהוב קצוץ דק 

3 כפות עירית טרייה טחונה

1 כף שום טחון 

1 כפית מלח גס

פלפל שחור טחון טרי

85 גרם גבינת שמנת

3 בצלים ירוקים (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד), קצוצים דק 

1 כף שמן זית כתית מעולה

6 אינגליש מאפין, מפוצלים

1 כף חמאה ללא מלח 

6 ביצים גדולות

מיקרו-ירוקים או נבטים

ציוד מיוחד

מחבת פסים עמידה לגריל

הוראות

  1. במעבד מזון מצויד בלהב מתכת קוצצים בפולסים את נתחי פילה הסלמון 8 עד 10 פעמים עד שהם קצוצים גס אך לא דביקים; מעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הקציצה, כולל ¼ כפית פלפל, ומערבבים בעדינות לחיבורם. יוצרים שש קציצות בגודל שווה, כל אחת בעובי של כ-1.5 ס"מ. מכסים ומקררים את הקציצות למשך שעה.
  2. הכינו את הגריל לבישול ישיר על חום בינוני (175° עד 230°C) וחממו מראש מחבת לגריל במשך 10 דקות.
  3. מערבבים את גבינת השמנת והבצל הירוק עד לקבלת תערובת אחידה. מקררים עד לצליית הקציצות.
  4. מברישים את הקציצות משני הצדדים בשמן. מניחים את הקציצות על הרשת ומבשלים במשך 6 עד 8 דקות בחום בינוני ישיר עם מכסה סגור, עד לבישול מלא אך כשהקציצות עדיין עסיסיות. הופכים בזהירות פעם אחת. במהלך 30 השניות עד הדקה האחרונה של הצלייה, קולים את המאפינס על משטחי הבישול על חום בינוני כשהצד החתוך כלפי מטה.
  5. ממיסים את החמאה במחבת בחום בינוני-גבוה על כירת הצד. מטגנים את הביצים עד שהחלבונים מגיעים למידת העשייה הרצויה.
  6. מורחים את גבינת השמנת והבצל הירוק משני צידי המאפינס הקלויים. מניחים קציצה על כל תחתית מאפין ומעליה ביצה וחופן קטן של מיקרו-ירוקים. מתבלים בפלפל. מגישים חם עם החלק העליון של המאפין בצד.