ברוסקטה עם עגבניות, מוצרלה ורוקט בר

רכיבים

3 כפות שמן זית, עוד מעט שמן לתוספת 

שמן שום

2 שיני שום כתושות

מלח ים 

פלפל שחור גרוס טרי 

4 עגבניות תמר

4 ג'בטות

150 גרם מוצרלה (משקל נטו) מחולקת ל-4 

10 גרם רוקט בר, שטוף וללא נוזלים

הוראות

חטיף טרי זה או מנה ראשונה זו של עגבניות עסיסיות על ג'בטה פריכה יהפכו ללא ספק לאחת ממנות הגריל האהובות עליכם…

במטבח:

  1. מערבבים יחד את 3 כפות שמן הזית, השום והתיבול. חוצים את העגבניות לשניים, מברישים במעט שמן שום ומסדרים

במגש אלומיניום המתאים לבישול על הגריל (מגש איסוף הנוזלים של Weber הוא אידיאלי).

על הגריל:

  1. צולים עם הצד החתוך כלפי מעלה על אש ישירה בינונית במשך כ-3 דקות, או עד שהעגבניות מתחילות להיחרך. מוציאים מהגריל.
  2. מברישים צד אחד של הג'בטה בשמן הנותר ומבשלים על אש בינונית ישירה במשך 2 דקות, הופכים פעם אחת או עד לקלייה משני הצדדים. מוציאים את מגש איסוף הנוזלים הקטן מהגריל בעזרת מלקחיים או כפפות מטבח.
  3. מקפיצים את הג'בטה הקלויה במגש איסוף הנוזלים ומניחים פרוסת מוצרלה מעל, ואחריה שני חצאי עגבניות וממשיכים לבשל עוד 2 עד 3 דקות, או עד שהגבינה נמסה. מוציאים את הברוסקטה מהגריל, מקשטים ברוקט בר ומגישים עם מעט פלפל שחור וזילוף שמן זית, לפי הטעם.