גרילי פחמים לפי קטגוריה
גרילי פחמיםגרילים חשמליים לפי קטגוריה
גרילים חשמלייםגרילים ניידים לפי קטגוריה
גרילים ניידיםמעשנות פלט לפי קטגוריה
מעשנות פלטאין כמו רוסטביף עם ניחוח מעושן בגריל!!
ציפוי ארומטי של חרדל, דבש ורוזמרין נותן מעטפת חיצונית מושלמת.
המלצות חשובות לפני שמתחילים:
מומלץ להשתמש בבשר טרי. לנתח עסיסי צריך מינימום 1.5 קילו, מומלץ לשקול לפני ההתחלה כדי לחשב את זמני הצלייה במדויק – זה החלק הכי ״ מסובך״ בהכנת הרוסטביף. מלבד החישוב הזה המתכון סופר קל
לתיבול:
1. בקערה בינונית מערבבים יחד את מרכיבי משחת התיבול.
2. מחממים את הגריל לכ-220 מעלות.
3. ממליחים את הנתח בכף מלח גס ומורחים את משחת התיבול על הנתח מכל הצדדים.
4. מניחים את נתח הבשר על הגריל החם וצולים אותו כ 5-6 דקות מכל מד או עד שמזהיב.
5. אפשרות ראשונה: מניחים על הרשת העליונה עלי רוזמרין ומעבירים את הנתח לרשת העליונה של הגריל וסוגרים את המכסה. מכאן מנמיכים מעט את הלהבות וממשיכים לצלות עם חום
של 170-180 מעלות.
6. אפשרות נוספת: מורידים מהאש ומניחים במקום קריר או במקרר וכשהאורחים מגיעים מעבירים לתנור בחום של 175 מעלות.
7. אורך הצלייה: לכל חצי קילוגרם בשר מחשבים כ 15 דקות לדרגת מדיום וכ 18-20 דקות לדרגת מדיום-וול. למי שיש מדחום (מומלץ) – יש להכניסו עד מרכז הנתח. למידת עשייה מדיום הטמפרטורה צריכה להגיע ל-60 מעלות ולמדיום-וול לכ- 65 מעלות.
8. מוציאים מהגריל או התנור ונותנים לבשר לנוח 10 דקות לפני החיתוך.
מתכון של מיכל לוי אלחלל, שפית ומתכונאי