רכיבים
4 נתחי פילה סלמון (עם עור), כל אחד 170 עד 220 גרם, בעובי של בערך 2.5 ס”מ ללא עצמות
שמן זית כתית מעולה
מלח גס
פלפל שחור טחון טרי
½ לימון חתוך ל-4 חתיכות
ציוד מיוחד
מחבת פסים או מחבת מברזל יצוק
מדחום לקריאת חום מהירה
הוראות
- הכינו את הגריל לבישול ישיר על אש בינונית-גבוהה (200° עד 230°C) וחממו מראש מחבת פסים או מחבת מברזל יצוק.
- ייבשו את הסלמון בעזרת נייר סופג. הברישו בנדיבות את הסלמון בשמן ותבלו את הצד ללא העור במלח ופלפל.
- בעזרת מרית מתכת, הניחו את הפילטים ישירות על המחבת החמה, כשהצד עם העור כלפי מעלה תחילה, ורווחו את הפילטים באופן שווה כך שיהיה קל להפוך אותם. סגרו את המכסה וצרבו את הפילטים בחום בינוני-גבוה ישיר, במשך כ-3 דקות, עד שתוכלו להרים אותם מהמחבת מבלי שיידבקו.. הפכו את הפילטים, סגרו את המכסה והמשיכו לבשל עד למידת העשייה הרצויה, 3 עד 5 דקות נוספות עבור מידת עשייה מדיום רייר (50º עד 55ºC). החליקו מרית בין העור לבשר הדג והעבירו את הפילטים לצלחות הגשה מחוממות אישיות. הגישו מיד עם חתיכות לימון.